Shfletuesi juaj është i vjetruar dhe nuk mbështet më. Shkarkoni shfletuesin modern <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.google.com/chrome/">Chrome</a> или <a target="_blank" href="https://www.mozilla.org/ru/firefox/download/thanks/">Firefox</a>

Reversi

E shpikur në Britani vitin1880, enigma logjike për dy reversi (ose ndryshe Othello) edhe tani ka një kërkesë të madhe, por midis përdoruesve të internetit.

Në GAMEZZ Online mund të luani lojëra në internet për trurin me persona të ndryshëm nga e gjithë bota, ose së bashku me një person të caktuar. Rregullat e postuara në faqe, një video e shkurtër dhe mundësia për të luajtur një lojë reversi me një kompjuter, do t'ju ndihmojnë:

  • të kuptoni shpejt teknikën e lojës;
  • të mësoni strategjitë bazë;
  • të filloni të fitoni kundër kundërshtarëve të vërtetë.

Do të përmirësoni aftësitë tuaja në othello, apo do të kaloni një kohë të mirë me miqtë e tu? Krijoni një llogari personale ose luani reversi falas online në kompjuterin ose në çdo pajisje mobile pa regjistrim.

Reversi

Rregullat e lojës në Reversi

Reversi është një lojë bordi për dy persona që kanë lidhje me shahun dhe damën, ku pjesëmarrësve u jepen çipa të posaçme (64 copë) dhe një dërrasë 8 me 8 qeliza. Të gjitha qelizat mund të kenë të njëjtën ngjyrë, por çipat në të dyja anët duhet të kenë ngjyra të ndryshme (në sistemin tonë janë e bardhë dhe e zezë), të cilat shpërndahen midis lojtarëve.

Qëllimi i çdo pjesëmarrësi në lojën është të bëjë një lëvizje në një mënyrë të tillë që një rresht i vazhdueshëm i pjesëve të kundërshtarit të mbulohet nga dy anët: vertikalisht, horizontalisht ose diagonalisht Nëse është e mundur për ta bërë këtë, damat ndryshojnë ngjyrën dhe shkojnë më këmbë.

Lëvizja e lojës

  • Në fillim të lojës, katër çipa (dy të zeza dhe dy të bardha) janë vendosur diagonalisht përballë njëri-tjetrit në qendër të fushës;
  • Lëvizjen e parë e bën nga ai që ka ngjyrën e zezë. Pastaj lojtarët ecin me radhë;
  • Çdo pjesëmarrës ka të drejtë të zgjedhë një nga mundësitë e mundshme të lëvizjeve, të cilat janë në dispozicion nga sistemi;
  • Në mënyrë standarde janë caktuar 30 sekonda për një lëvizje, por mund të përcaktoni çdo kohë tjetër midis 5 dhe 60 sekondave kur krijoni një tavolinë;
  • Nëse një lojtar ka opsione të vlefshme për një lëvizje, por e refuzon atë, loja automatikisht i kalon kundërshtarit.

Finalja

Loja ndalon në dy raste: ose kur të gjitha çipat vihen në bord, ose kur asnjë nga pjesëmarrësit nuk ka lëvizje të vlefshme.

Pas përfundimit të lojës, fituesi përcaktohet nga numri i copëzave në terren: fituesi është pjesëmarrësi që zotëron shumicën e tyre. Nëse të dy pjesëmarrësit kanë një numër të barabartë copëzash, atëherë llogaritet barazim.

notify icon