Shfletuesi juaj është i vjetruar dhe nuk mbështet më. Shkarkoni shfletuesin modern <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.google.com/chrome/">Chrome</a> или <a target="_blank" href="https://www.mozilla.org/ru/firefox/download/thanks/">Firefox</a>

Beteja detare

Beteja detare është një lojë e famshme sipas klikimit logjik, e cila është e njohur për shumë që nga fëmijëria në versionin e saj klasik: në pjesët e zakonshme të letrës. Në GAMEZZ Online ju mund të luani betejën e detit me miqtë në internet, duke marrë:

  • akses në këtë enigmë nga telefonat, kompjuterët dhe tabletët;
  • mundësi për të parë videot se si të luani betejën detare dhe të mësoni në hollësi taktikat e lojës në shqip;
  • mundësinë për të luajtur me kompjuter ose me pjesëmarrës të vërtetë pa regjistrim.

Beteja detare falas për dy lojtarë është një mundësi e mirë për të kaluar kohën me një mik. Zhvilloni kujtesë vizuale dhe trajnoni përqendrimin tuaj me lojëra në GAMEZZ Online. Nëse ti di dhe do të luash betejën e detit, hajde të luajmë direkt tani!

Beteja detare

Rregullat e lojës së Betejës detare

Thelbi i lojës është të luftoni me kundërshtarët në dy fusha katrore, ku secila ka madhësinë 10 në 10 qeliza. Nëse jeni fillestar ose keni harruar rregullat, mësoni si të luani në betejën detare nga informacioni më poshtë.

Qëllimi i lojës është që, gjatë një beteje, të jeni i pari që fundosni të gjitha anijet, të cilat ndodhen në fushën e kundërshtarit.

Rregullat e vendosjes së anijeve

Të dy pjesëmarrësve u jepet një grup prej 10 anijesh, ku numri i kuvertave është i barabartë me numrin e qelizave në fushë:

  • 1 luftanija është anija më e madhe me katër kuverta;
  • kryqëzor me tre kuverta;
  • 3 shkatërrues me dy kuverta;
  • dhe 4 anije me silurë, të cilat janë të përbëra nga një kuvertë.

Vendosja e anijeve të listuara bëhet automatikisht sipas skemës së rastit. Anijet mund të vihen vertikalisht dhe horizontalisht, por duke ruajtur një distancë midis tyre të paktën një qelizë.

Lëvizja e lojës

  • Në ekran janë shfaqur dy fusha: e juaja, me flotën e shfaqur, dhe e kundërshtarit tuaj, ku pozicioni i anijeve është i panjohur.
  • Pasi të dy lojtarët janë gati të fillojnë betejën, fillon luftimi ku secili me radhë qëllon në fushën e kundërshtarit.
  • Nëse e shtëna goditi qelizën ku ndodhet anija e armikut, ky vend shënohet me një kryq dhe ju jepet e drejta për një goditje shtesë në mënyrë që ta përfundoni atë menjëherë (në këtë mënyrë ju mund të shpejtoni marrjen e listës së qelizave të garantuara falas). Kur kryhet goditja ky vend shënohet me një pikë dhe lëvizja pastaj i kalohet lojtarit të dytë.

Duhet vënë në dukje se nuk ka algoritëm optimal për të luajtur betejën detare apo një strategji për gjetjen e anijeve të armikut: në këtë rast, ata mbështeten në çështje fati. Megjithatë, duke ditur numrin, llojet dhe rregullat e vendndodhjes së anijeve, në disa situata të partive individuale, ju mund të zhvilloni taktika që do t'ju çojnë në fitore!

Finalja

Loja konsiderohet e përfunduar vetëm kur një nga lojtarët shkatërron të 10 anijet e kundërshtarit të tij.

notify icon