Shfletuesi juaj është i vjetruar dhe nuk mbështet më. Shkarkoni shfletuesin modern <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.google.com/chrome/">Chrome</a> или <a target="_blank" href="https://www.mozilla.org/ru/firefox/download/thanks/">Firefox</a>

Durak i thjeshtë

Loja klasike Durak i thjeshtë me një kuvertë prej 36 letrash, është një nga lojërat më të zakonshme në internet që janë veçanërisht të njohura midis lojtarëve të GAMEZZ Online.

Ju mund të luani falas pa regjistrim, por krijimi i një profili në faqe nuk do të kërkojë shumë kohë. Llogaria juaj personale dhe të gjitha lojërat me letra janë të arritshme në çdo pajisje (kompjutër, tabletë dhe telefon). Gjithashtu:

 • njihuni me rregullat në shqip për të mësuar si të heqësh qafe letrat dhe të fitosh lojëra kundër kundërshtarëve tuaj;
 • praktikohuni vetëm me kompjuterin dhe luani durak i thjeshtë me personat e vërtetë, duke rritur vlerësimin. Një ndërfaqe miqësore për përdoruesit do t'ju lejojë të konfiguroni përpara fillimit;

Zgjidhni mini lojëra enigme të njohura pa blic në GAMEZZ Online dhe filloni të luani falas direkt tani!

Durak i thjeshtë

Rregullat e lojës në Durak i thjeshtë e i hedhur

Loja Durak klasike online është loja e preferuar e të gjithëve, e cila promovon zhvillimin e kujtesës vizuale, përqendrimit dhe vetëm humor të mirë. Për zbatimin e saj, është siguruar një kuvertë, e cila përbëhet nga 36 letra, ndërsa loja Durak në Gamez Online mund të jetë me dy, tre apo katër persona*.

Qëllimi i lojës është të heqësh qafe të gjitha letrat përpara kundërshtarëve të mbetur. Mësoni si të fitoni në durak i thjeshtë duke studiuar fazat në hollësi.

Lëvizja e lojës

 • Sistemi u jep automatikisht çdo pjesëmarrësi gjashtë letra.
 • Pjesa tjetër, së bashku me letrën atu, është vendosur rezervë.
 • Lëvizjen e parë e bën pjesëmarrësi që ka letrën atu më të vogël, e dyta bëhet nga pjesëmarrësi tjetër në drejtim të akrepave të orës dhe kështu me radhë.
 • Letrat e vendosura në tavolinë duhet të jenë me të njëjtin nivel dhe nuk duhet të kapërcejnë numrin e përgjithshëm në duart e pjesëmarrësit të rrahur.
 • Lojtari nën të cilin është bërë veprimi duhet të kundërshtojë ose me letrën atu, ose me një letër të madhe të të njëjtit kostum.
 • Nëse vihet një letër atu në tavolinë, mund të bllokohet vetëm nga një letër atu më e madhe.
 • Në rastin kur është e pamundur të mbulosh letrat, i rrahuri duhet t'i marrë ato për vete dhe të kalojë lëvizjen.
 • Nëse pjesëmarrësi ishte në gjendje të luftonte, sistemi heq mundjen nga loja dhe lojtarit i jepet një lëvizje për kundërshtarin më të afërt.

Rregullat e hedhjes

 • Lojtarët mund të hedhin letra me të njëjtën vlerë ndaj kundërshtarit që janë në fushë.
 • Pjesëmarrësit hedhin me radhë, jo më shumë se një letër në të njëjtën kohë.
 • Lojtari që bëri lëvizjen e parë në rreth mund të hedhë vetëm nëse kundërshtari nën të cilin është bërë ky veprim merr letrat.

Letra shtesë

 • Pas përfundimit të çdo lëvizje, lojtarët marrin letrat e tyre nga tavolina e lirë.
 • Në fillim, sistemi jep letrat e atij që u fut i pari nën kundërshtarin, dhe kështu me radhë.
 • Shtesa është e disponueshme vetëm për ata pjesëmarrës që kanë më pak se gjashtë letra.

Finalja

Te Durak qëndron lojtari i fundit me letra në duart. Gjithashtu, një lojtar konsiderohet humbës nëse ai përfundon para kohe lojën,d.m.th ai dorëzohet. Shpërndarja e çmimeve varet nga numri i kristaleve që janë të vendosura në fillim të lojës, apo nga shuma e vlerësimit të pjesëmarrësve.

Ju mund të filloni një lojë jo vetëm me lojtarë të vërtetë në internet. Të kesh më shumë besim në aftësitë e tua, praktikohuni në lojën Durak kundër kompjuterit.

notify icon